måndag 31 januari 2011

Bettlöst!

Har läst runt lite på olika forum, och fått uppfattningen att om jag vill rida utan bett så är repgrimma snällast! Undrar om jag ska pröva det ikväll?
Och sen tror jag att jag tänker ta några privata lektioner uppe hos Olle i Goddarbo! Horsemanship! Tänkte om man börjar där får man ju en god start inför ev framtida hoppning!!
Hmm... Vi får se hur det blir...

söndag 30 januari 2011

Haft en underbar helg!

I Fredags åkte jag, Dennis och barnen och vecko handlade! Det är så skönt när vi gör det på Fredagarna istället för en annan helgdag! Då är vi liksom "lediga" resten av helgen, förutom veden som ska in och den brukar vi ta in på Söndagen vilket vi även gjorde denna helg!
I Fredags var jag så sjukligt trött att jag inte orkade rida Dennis! Så jag la mej tidigt istället. 22-22.30 ;)
I Lördags fick jag sovmorgon vilket var underbart! Jag ÄLSKAR att få sova på morgonen! Gick väl upp 9.30. Tog det lite lugnt på fm! Sen gick vi hela familjen till stallet! Nathalie fick ta en tur på Wiking! Jag frågade om hon inte ville rida på min häst, på Dennis, men det ville hon inte! Hon ville rida på SIN häst!!

 Efter hennes ridtur så sadlade jag Dennis och tog mej en lite längre tur! Eftersom det var ljust! Vi var ute i ca 1 timme och det var verkligen jätte kul! Har fått en nytändning när det gäller ridningen! Ska försöka leta efter någon ridlärare eller om jag tar och utvecklar Horsemanshipen? Nått måste jag göra iaf :)

Efter ridturen så gjorde vi hemmagjorda hamburgare! Mycket gott!! Och eftersom hästarna var klara så kunde jag efter kvällrundan med hundarna lägga mej tidigt i sängen! Kollade på lite TV! Å Dennis var vaken! Men vi somna rätt så fort!
Idag har min vän Lina varit här! En mycket kär underbar vän från gymnasiet! Vi ses inte ofta men när vi väl gör det känns det som om det var igår! Underbart med sådana människor!
Vi gick en promenad med hundarna och sen åt vi pizza!! :)


Nathalie har varit med Mormor och Oscar hela dagen! Först i Enköping där dom träffade Roger och Isabell och sen ville hon följa med Mormor hem till henne så jag hämtade henne vid 18 tiden! Väldigt tomt här hemma utan henne!
Tog en ridtur på Dennis ikväll igen! Det är ju så roligt! Det är nog roligare nu när man inte har en massa krav över att han ska vara i tävlingskondition! Vem vet, han kanske beträder en travbana igen, men isåfall ska vi känna att vi vill och att tiden räcker till!!
I stallet sen så fick jag en liten chock när jag öppnade havretunnan! Stängde den ganska fort igen, men insåg att det bara var en söt liten mus! Fick en läcker bilder på den och Fido!!


Söta va?????

lördag 29 januari 2011

En tur på Dennis

Idag har jag återigen varit ut på en härlig tur på hästen. Red i ca 1 timme. Jag blev trött och svettig men jag tror inte att jag kommer få någon träningsverk. Eller det känns inte så nu iaf, men vi får se imorn :) Vi travade väldigt mycket idag. Har ridit bettlöst (hackamore) dom här två dagarna och funderar på att testa ett bettlöst träns utan det där trycket som hackamoren ger. Han funkar så himla fint utan bett. Men vi får se. Ska köpa ett tredelat äppelbett åt honom också. Får se om jag kommer ut på en tur imorn också. Har blivit riktigt biten igen :)
Har precis ätit hemmagjorda hamburgare å nu är det snart dax för Lördagsmys!!!!





torsdag 27 januari 2011

En mysig kvällstur

Imorse kom äntligen hovslagaren ut och skodde Dennis. Så jag kunde bara inte låta bli att ta en tur ikväll. Egentligen borde jag hoppat i säng runt 21 tiden för jag var så trött och hade huvudvärk. Men när jag red iväg på Dennis var både trötthet å huvudvärk borta. Vi red bara lite i byn där det finns lampor. Försökte oss på en väg som var mörk, men jag blir å känna mej full när jag inte ser vägen framför mej. Alltså, Dennis är så fantastisk. Vi red på en skare och hela Dennis ben försvann. Men han är så cool Dennis. Vi stod helt stilla ett bra tag medans jag tänkte efter hur vi skulle komma därifrån. Jag fick hoppa av. Det går inte att beskriva hur mycket jag tycker om denna häst!!! Han är fantastisk :)








tisdag 25 januari 2011

Hovslagare!!

Ja, hovslagare är ett släkte för sej!! Alla mina hovslagare som jag haft är urdåliga på att komma i tid. Ibland dröjer det någon timme extra, men ibland till och med dagar! Dom borde ju förstå att ett litet samtal om att dom blir lite sena inte skulle skada! Idag skulle hovis komma på em/kvällen! Han skulle ringa en ca en timme före, men har inte ringt och hans telefon är avstängd alt batteridöd! Men det är så frustrerande att bara vänta och vänta! Så nu skiter jag i honom och går ut med hundarna och sen nattar jag hästarna! Kan ju inte vänta hela kvällen heller!! Suck!!
Hovis jag har nu är superbra på alla vis när det gäller hästarnas fötter och hur han behandlar dom! Så byta tänker jag inte göra! Men tala om att jag inte gillar detta! Det kommer jag göra!

måndag 24 januari 2011

Älskade hästar

Imorn får min Dennis häst nya skor!!!! Sen ska det ridas.. Minst tre gånger i veckan. Ni anar inte vad jag längtar efter att komma igång med ridningen igen!!
Lägger in några bilder från idag!















Posted using BlogPress from my iPhone

Visst är han vacker?




- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Grimkärrsvägen,Sala,Sverige

söndag 23 januari 2011

Så var denna helg slut!!

Usch, helgerna går alldeles för fort!! Även om jag är föräldraledig Måndag till Onsdag och bara jobbar Torsdag och Fredag så är det nå speciellt med helgerna! Hela familjen samlad! Det älskar jag! Vi har inte gjort något speciellt denna helg, utan den har varit lugn och skön! Jag har fått två sovmornar och det är så himla mycket värt för mej! När Dennis är uppe med barnen så kan jag få sova på "riktigt" Verkligen slappna av, för i vanliga fall måste jag alltid sova med ett öra hörandes ifall barnen vaknar, vilket Dennis inte gör! Han skulle nog inte ens vakna om en bomb small av precis bredvid honom! ;) Han sover som en stock!
Igår var Dennis vän Johan här!! Det är en av de snällaste personer jag har träffat!! Han hjälpte mej lite med min kommande nya hemsida! Ett namn har den fått och just nu är det namnet kopplat till min gamla sida! Men så fort min nya sida blir klar så kopplas namnet dit! Nu måste jag försöka tänka ut hur jag vill ha den nya sidan. Färger, layout mm. Men det kommer nog bli toppen när den är klar!
Adressen är iaf http://famhammarstrand.se/ Nu fattas bara ett giftermål så namnet talar sanning också ;)
Filippa står själv mer och mer och längre och längre stunder! Ska bli intressant å se hur lång tid det tar innan hon går :)
På Tisdag kommer hovslagaren ut och verkar och slår på Dennis skor så på Onsdag ska jag ta en kvällstur runt byn ;) Sen ska jag verkligen försöka hålla igång ridningen så jag kanske kan få någon muskel :)
Nej, nu väntar en dusch och sen sängen! Imorn är det vardag igen och Nathalie ska till dagis tidigt tidigt!!
Må väl kära läsare :)

lördag 22 januari 2011

Är dom goa eller är dom goa?




- Posted using BlogPress from my iPhone

Sorgens dag

En underbar person har lämnat jordelivet och lämnat ett stort tomrum efter sej!!
Vill tillägna henne en av de bästa låtar som någonsin gjorts! Har lyssnat om och om igen på den medans tårar, tankar och känslor vält fram!!
Vila i frid och du finns i mina tankar

Detta är mitt liv...

...mitt allt!! Får inte glömma bort att varje dag vara glad och tacksam över att dessa tre personer finns i mitt liv!! Å självklart får jag inte glömma bort min mor och far, mina bröder och övrig släkt och vänner!! Ni alla betyder så oerhört mycket för mej :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Våra älskade vovvar

Som dom flesta bloggläsare vet så har vi två hundar. Dom är två riktiga myskillar. Easy är en Siberian Husky som fyllde 8 år på julafton och Fido är snart 5 år och av rasen Petit Brabancon. Båda hundarna är genomsnälla och underbara. Easy är en riktig latmask och ligger helst av allt och sover i soffan medans Fido är full av energi och skulle lätt vandra två timmar i skog och mark varje dag. Egentligen så borde dessa två herrar byta kostym med varandra. För enligt rasstandarden så borde Easy vara den som vandrar i timmar ;) Fido älskar också utställningar medans Easy avskyr det som pesten. Jag har lite planer för 2011 med båda hundarna men jag avslöjar inget nu ;)
Dessa två herrar förgyller våran familj varje dag å det är en fröjd att se barnen växa upp med dessa vovvar!!! Love



- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 21 januari 2011

Godnatt Widar




- Posted using BlogPress from my iPhone

Jag älskar Fredagar

Jag vaknar alltid lycklig på Fredagar!! Spelar ingen roll om jag är föräldrarledig eller jobbar!! Lika glad vilket som!! Denna morgon var inget undantag.. Å ännu bättre blev det när jag åkte till stallet och för att släppa ut hästarna. Widar och Dennis låg ner så jag passade på att morgonmysa líte med lilla Widar!! Det var synd att jag skulle jobba annars hade jag nog lagt mej ner i spånet och myst med Widar som en hund! Han är verkligen mysig den hästen!! Tror att han tillåter en att göra nästan vad som helst med honom!
Det gick jättebra att jobba idag också! Dagen bara svischade förbi, glömde dock hörlurarna så jag kunde inte lyssna på radio och den missen tänker jag inte göra om nästa vecka!!
Slutade två vilket jag gör varje Fredag. Dennis fick samtal om att lillbilen var färdig att hämta från verkstan så vi gjorde det innan vi åkte och veckohandlade. Gud va fin lillbilen var. Kommer inte våga köra den ifall man skulle råka krocka! Eller minsta stenskott kommer ju synas!! Nej, jag får nog hålla mej till Skodan så Dennis inte kan gnälla på mej om det blir någon repa i huven eller så!!
Nej, nu är det dax att gå till stallet och mocka och gosa med våra fyra mular ;)
Trevlig helg gott folk

torsdag 20 januari 2011

Filippa står själv

Nu på kvällen har Filippa stått upp själv väldigt länge och flera gånger. Får se hur länge det dröjer innan hon går :) Blev en bild men tyvärr inte bästa kvalité




- Posted using BlogPress from my iPhone

Testar

Testar ett snabbt inlägg från mobilen :)



Jag blir så glad av att se denna solstråle... :) Kärlek


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 19 januari 2011

Väcker starka minnen!!

Jag och Nathalie har kollat på Svarta Hingsten i några dagar nu och jag älskar den fortfarande och det roliga är att Nathalie också gillar filmen!! Fotade av tv'n s det är inte direkt någon kvalite i bilderna, men det är faktiskt också lite av charmen! Se och Njut!!!






Älskar mina barn!

  Gud va jag älskar mina barn!! Det finns inte tillräckligt med ord som beskriver detta!!
Man är så rik som har en underbar familj omkring sej! Jag är glad över detta varje dag!! Älskar de mina :)

      



tisdag 18 januari 2011

Tänkte försöka mej på detta

med att blogga här :) Vi får se hur det utvecklas! Tänkte mest blogga om min vardag med barn, hundar och hästar!! Jag är ju inte så tecknisk så det tar väl sin tid för mej att fatta hur man gör med allt!! haha!!
Nu ska jag g till stallet och ta in hästarna för natten!!
Ha det gott!!