måndag 28 februari 2011

Känns som ett mirakel

Vet inte hur länge jag har varit sne i bäckenet. En sierska sa det till mej för 12 år sedan, men hon sa även att jag skulle ha svårt att föda barn, men det hade jag inte. Men allt annat som hon sade då stämde. Bäckenet vet jag inte när det blev snett. Kanske redan var det då eller så har jag blivit det efter graviditeterna. Nu var jag iaf sne. 1,5 cm. Jag minns inte när det hände, men nu efter Filippa så har jag inte kunnat rida lätt på vänster sittben. Var ju på behandlingen i Fredags å idag när jag red. Alltså... Det var som att det skett ett mirakel!!! Det var nästan så jag glömde bort vilket sittben som var problemet. Jag kunde rida lätt åt båda hållen.. Det var fantastiskt. Då måste ju behandlingen ha gjort mej rak, utan smärta. Jag har fortfarande ont i höften, men tror inte det gör lika ont längre. I Lördags, dagen efter, då hade jag ont. På båda sidorna. Hmm.. Jag är iaf impad :)
Bjuder på bilder från ikväll. Före och efter ridturen. Ska minnas denna dag läääänge!!! Hoppas det håller i sej nu!



Han är så fantastisk och underbar vår häst Little Big Horn aka Dennis!!!!


Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 27 februari 2011

Hästhoppning

Har kollat en del på Hästhoppning idag! Det var så himla roligt att unge Angelica Augustsson fick vinna!! Jag grät av glädje!! Jag känner att hoppningen ligger mej så varmt om hjärtat! Undrar vad som ev blivit av mej om jag fortsatt med hoppningen istället för att sadla, eller sela om, till trav.. Livet hade verkligen kunnat se helt annorlunda ut. Skulle vara kul att se hur livet blivit om man valt andra vägar och stigar. Jag får nog skola om Dennis till hopphäst. Men jag kommer nog behöva hjälp.. Av något proffs :)


Dennis och mamma!

Posted using BlogPress from my iPhone

Ortobionomi....

....heter den där behandlingsmetoden som jag genomgår nu, för den som var intresserad :)

Lite från igår och lite från idag

Igår jobbade jag. Gjorde jag ju i Torsdags också iof. Dom här två dagarna är nog dom roligaste på jobbet på länge. Kändes lite som att jag kom in i det lite som förr. Lite mer jävlaranamma i mej. Fortsätt så Jannica:) klappar mej själv på axeln.
Efter jobbet åkte jag iväg på en behandling. Fråga mej inte vad det hette :) Eller gör det. Tar reda på det imorn. Men jag trodde att det själva behandlingen skulle göra ont, men icke. Det var egentligen bara skönt å avslappnande. . Jag gick dit eftersom jag har ont i en höft, men det visade sej att jag var sämre i motsatt sida. Min axel fick sej också en behandling å det gillade den inte. Den var väldigt skeptisk mot Maria som utförde behandlingen. Vågade inte riktigt lita på henne :) Det visade sej även att jag var 1,5 cm sne i bäcken och sittben. Väldigt intressant å jag ska dit om 14 dar igen..
Idag då.. Då kom det hö. Men jag fick order igår om att inte bära. Jag är så lyckligt lottad som har världens snällaste lillebror å världens snällaste Dennis som fixade höt.
Min vän Ia har ju fått barn, å jag vill ge honom, barnet alltså, en ursöt å bra present, men då ledde vi åka till typ Barnens Hus. Vi åkte då till Borlänge å passade samtidigt på att hälsa på svärmor. Vi fikade å pratade en stund, sen åkte vi hem å stannade till i Hedemora å käkade på McDonald's. Mums :)
Nu ligger jag i sängen å ska sova. Hoppas att jag kan gå normalt imorn.



Ja just det ja! Glömde säga att barnens mormor fixade en snösoffa och varm choklad medans höt kastades in. Mycket mycket uppskattat av Nathalie :)








- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 24 februari 2011

Wiking ska göra debut....

.... i utställningsringen!!!! Allt är fixat med bil, chafför å transport... Bara hästen som måste tränas å sen måste jag ringa uppfödaren Pia å få alla råd jag kan få... En fråga som jag har är om man måste ha ett spö!!! Jag har aldrig haft ett spö på Wiking. Han har nog aldrig sett ett.. Jag är redan nervös, förväntansfull, glad, å hoppfull. Hoppas att han är fin. Skulle vara så kul. Men om han är ful (enligt domaren) så är han ju iaf en fantastisk häst å i våra ögon är han det vackraste :)









- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 februari 2011

Börjar gå åt rätt håll!!!

Nu har barnen varit hemma i över en vecka! Tror nog att dom börjar tröttna på att vara inomhus! Sjukdomen började hos Nathalie förra Tisdagen och hon har egentligen bara hostat och snorat! Ingen feber och så. Men hon har ju sån känslig kräkreflex så hon kräks av slemmet! Två gånger i sängen, när hon sov! Men annars har hon sprungit och kräkts på toan! Så skönt att hon slutat kräkas på golvet eller ännu värre i soffan!
Filippa blev sjuk natten till Torsdag förra veckan! Feber, hosta, slem och snor! Idag, Onsdag har hon äntligen varit feberfri! Fast hon har fått för sej att hon inte vill sova i sin säng! Somnar som en stock mellan oss men vägrar ligga i sin säng! Men det är väldans läskigt att ha henne hos oss då hon bara kastar sej åt alla möjliga håll när hon sover!
Hoppas hon sover i sin säng inatt så jag får sova! Jag ska ju jobba imorn! Å på mitt jobb är det ett plus att vara pigg ;)





Nathalie åker skridskor på köksgolvet :)

Filippa är ute och går
 

Filippa trummar!!!

En par vänner till oss fick barn i Lördags! En liten namnlös son!! Han är sååå underbart fin och jag blir lite småsugen på en till! Tyvärr har vi ju inte kunnat hälsa på den lilla pga sjukdom och jag känner att jag nog vill att det ska gå en vecka till innan vi törs dit. För att smitta ner gossebarnet vill vi inte!!! Ska iallafall åka och inhandla födelsepresenter till honom i helgen!! Jag längtar!!!!!
Grattis till Gossebarnet Ia och Björn!!!! Snart blir ni inte av med mej :)

måndag 21 februari 2011

Sjuka barn!




Filippa sover middag i vår säng!!!


Sen i Tisdags har barnen varit sjuka. Det började med Nattis med en kraftig förkylning med en riktig slemhosta. Hon har ju sån känslig kräkreflex så när slemmet kommer så kräks hon. Filippa blev sjuk i Torsdags. Men igår Söndag blev hon riktigt hängig. Å det var omöjligt att få henne att somna i sin egna säng inatt, och det var det nu till middagssovningen på fm också. Hon vill inte vara ifrån mej. Feber å massa slem och snor. Nattis klagar över öronen, men vi går inte komma in förns efter 24 timmar. Idioti!!!

Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 19 februari 2011

Bygga hus eller köpa hus?

Jag funderar och funderar!! Det är ju bra synd att man inte sparat pengar! Då hade valet varit så enkelt!
Jag vill verkligen bygga nytt! Det skulle vara så roligt! Min chef har byggt ett sånt hus som jag vill ha! Och Dennis bygger dom husen på sitt jobb! Huset skulle vara perfekt för oss! Precis som jag vill ha det!
Ett låghus utan massa jobbiga trappor och drygheter :)



Problemet med detta är att vi omöjligt (enligt Dennis) har råd med så mycket mark som behövs för hästarna samt att man lär bygga stall och lösdrift! Han har säkerligen rätt! Det blir ju rätt så mycket mer pengar! Men kostnaden i månaden skulle säkert bli detsamma om man skulle hyra in 2-4 hästar någonstans! 4 hästar är kanske lite överdrivet, men Dennis och Wiking gör jag mej inte av med i första hand!! Så då är det andra allternativet att köpa en gård! Och med vår ekonomi så blir det ju säkerligen ett renoveringsobjekt! Vi lär ju bo centralt! Måste iaf ha skola, affär inom ett kort avstånd och vi måste ha barn i samma område! Här i Möklinta bor vi väldigt bra, nära till allt (här iaf) och grannar med barn! Här skulle vi säkerligen få loss mark till ett litet pris, men skulle vi bygga här skulle vi få stanna här resten av våra liv. För här skulle vi aldrig få igen pengarna! Å det är varken jag eller Dennis sugna på!!
Huset vi bor i är för litet och det är samma där! Bygger vi ut får vi aldrig igen pengarna! Mamma vill inte bo kvar i sitt hus hela livet och hennes hus är inget vi vill ta över!
I våran takt kommer vi aldrig här ifrån.......

måndag 14 februari 2011

Filippas nya nöje...

... är att klättra i och ur sin leksaksback!! Hon är så söt vår lilla toka ;)












Mycket Nöjd :)


Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 13 februari 2011

Söndag

Fick ingen sovmorgon imorse :( Jag som älskar sovmornar... Ser redan fram emot nästa sovmorgon ;)
Gjorde inget fram tills Filippa sov lite middag. Då kastade vi in veckans vedranson. Sen gick jag å Nattis till stallet. Maria kom för hon skulle provrida Dennis inför ett ev framtida samarbete. Nathalie fick rida en sväng på Wiking. Hon hoppade sen av hemma så jag å Wiking linkade hem å tränade lite utställning. Gick faktiskt bra. :) Sen tog jag in Widar och gick igenom honom och raspade av hans fötter. Tog honom på en liten promenad och den lilla gossen börjar försöka ta för sej. Så det blev lite ledskapsövningar och det slutade jätte bra! Lägger in en bild på två sötrumpor!!



Det gick jättebra för Maria också, men det förstod jag. Dennis är ju en klippa!!! Hoppas hon gillade honom.
När jag kom hem stod Dennis och lagade köttfärspaj och den blev sååå god!! Han är fasen asbra på matlagning :)
På eftermiddagen gjorde vi inte så mycket. Jag kände mej ganska ur form. Jobbigt! Filippa har gått några gånger idag. Men hon är rätt så farlig för oftast så slänger hon sej handlöst bara rakt ut.. Tokfian! Får se hur länge det dröjer innan hon knallar runt för fullt. Tjejerna har varit jättemysiga mot varann idag. Dom är alltid mysiga men vissa dagar mer :)





Jag avslutade dagen eller kvällen med att själv ta en tur på Dennis. Kände att jag behövde något avslappnande...
Nu väntar en varm dusch å sen sängen. Imorn är det alla hjärtans dag. Dennis och min 7:e ihop :)
Vi ska ha nya med en smörgårdstårta som står i kylen å drar till sej. Mums!!!
Godnatt på er gott folk

Posted using BlogPress from my iPhone

Vad händer här då????

Jo! Filippa, vår lilla busunge, som blir 11 månader på Tisdag, har börjat gå! Hon har gått kanske 10 små steg mellan mej och Dennis! Dom flesta gånger som vi prövat så slänger hon sej bara, men ett par gånger har hon lyckats och tar sej sakta och vingligt fram!! Det är så fantastikt som förälder att se ens små liv göra dessa stora framsteg!!!
Hejja Filippa!!!!

lördag 12 februari 2011

Nattis vinnarbild och...




....Wikings nya träns :)




- Posted using BlogPress from my iPhone

En bra dag med mycket inspiration!!!

Dagen började toppen! Med att Dennis gav mej sovmorgon!! Halv tio gick jag upp!! Filippa gick då och sov middag! Istället för frukost så grillade vi korv och åt lunch!! Haha, det där lät ju! Barnen som gick upp 6.30 hade självklart ätit frukost!

Hästen och Hundens dag började klockan 13.00 med loppis! Gahh vad jag önskade att jag hade massa pengar! Fanns massa saker jag ville ha! Ett ställe hade 50% på allt och det var nya grejjer! Fanns massa bett som jag skulle kunnat köpt! Köpte ett till Wiking! Hade behövt köpa till Dennis med, men han ska ha ett tredelat äppelbett och det fanns tyvärr inte! Det fanns ett par skitsnygga ridbyxor! Egentligen var det ett par som jag bara måste ha!! Fan att jag inte hade pengar! "Bara" 600:- kosta dom! Där fanns även ett täcke åt Dennis! Men just nu är det inte kul att köpa täcken åt honom när Wiking äter upp dom så istället köpte jag en flaska med ett äckligt medel som jag ska spraya på täckena som han har!
Fanns massa sadlar på plats! Någon hade säkert passat Dennis! Köpte iaf ett begagnat träns åt Wiking så han fick det komplett med bett! Ska pröva det imorn! Passar det inte så får någon av dom mindre hästarna ta det :)

Det hölls fyra föreläsningar och alla med stort intryck på mej! Men den bästa var nog Maria! Hon håller på med något som heter Ortobionomi och det kändes precis som att det var något för mej! Jag har ju ont i ena höften sen jag födde Filippa! Känner mej förutom det allmänt sne i hela kroppen efter alla turer och problem med axeln! Jag tror att hennes metoder kommer läka mej! Jag måste dit!!!!! Vet egentligen inte vad hon gör! Men det spelar nästan ingen roll! Bara smärtan försvinner så jag blir HEL!!!!

Anki höll i klicker och det är ju något som jag hållit på en hel del med! Både med klicker och med tecken! Fido ÄLSKAR det! Ska ju ställa ut Wiking nu i vår så jag tänkte nog träna honom som jag tränat Fido! Dax att sätta igång nu!!
Möklinta Kennelklubb har skaffat agilityhinder!!! Nu har jag ingen ursäkt längre!! Tror att Fido kommer älska det!
Sen berättade Monica som bor på gården kennelklubben ligger på om sin rehab! Fantastiskt att ha ett så proffsigt ställe inpå knuten!

Olle berättade om sin horsemanship och ledarskap på hästar! Jag och Isabell har ju varit upp en gång och tränat för honom! Han är duktig! Så dit måste jag med både Dennis och Wiking! Gärna att Nathalie får gå med Wiking!

Som sagt! Det var mycket inspirationsgivande idag och jag måste säga att jag är stolt över att bo i denna lilla håla med så otroligt  duktiga människor omkring mej! Nu är det dax att jag utnyttjar det också!

Nathalie vann förresten pris i rittävlingen som hon var med i!!! Ett jätte hus!! Hon är mycket glad och mycket stolt!!! Och jag är stolt över henne!! Min prinsessunge!!!!

torsdag 10 februari 2011

Undrar hur det kommer bli!

Funderar fram och tillbaka på hur man ska göra med allt! Dennis vill väldigt gärna bygga nytt hus, men då kan vi inte få med hästarna! Det blir helt enkelt för dyrt med marken jag måste ha till! Frågan är då, ska man leta efter någon gård eller bygga nytt och hyra in hästarna någonstans eller hur gör man! Hyra in dom kommer ju kosta mer än det smakar! Speciellt med 4 hästar! Visst, jag kan sträcka mej till att behålla två hästar! Dennis och Wiking vägrar jag sälja! Men jag känner mej nästan lite självisk mot Dennis! Allt kretsar kring mej och mina hästar! Även runt hundarna! Han har liksom inget sånt intresse! Han hade visserligen motorcykeln, men den sålde han ju!
Jag har funderat på om jag kan göra mej av med hästarna! Men det kan jag inte göra! Alltså jag kan bara inte det! Jag kommer må piss och lite till utan dom! Jag har redan prövat detta en gång och jag klarade det inte då! Och nu har jag dom bästa hästar man kan tänka sej! Och klarar jag av att hyra in mej någonstans??? Efter 9 år med eget stall! Egna regler och rutiner!
Jag får nästan ont i magen av att bara fundera kring det här! Skulle vara superskoj att bygga nytt, speciellt eftersom Dennis jobbar med just färdighus! Men jag vet inte som sagt! I Möklinta skulle vi ha råd att bygga, men här vägrar jag låsa mej med ett hus för resten av livet!!
Mycket att fundera på känner jag!!
Jobbigt! Mycket jobbigt för själen!

måndag 7 februari 2011

Nathalie kom med en....

....teckning, föreställande mej och tvättmaskinen... Hur sött är inte det?






- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 5 februari 2011

Stockholm!

Är precis hemkommen från Stockholm! Åkte dit igår efter jobbet. Åkte till brorsan en sväng och pappa kom förbi ett litet tag! Sen åkte jag till min älskade gymnasievän Lina och blev bjuden på middag och tog några cider med henne!! Så himla trevligt! Pratade massor av gamla roliga minnen!! Fattar knappt att man haft så kul!! Blev inte alls nå sent för vi båda var jätte trötta och Dennis och Roger var också trötta och jag ville verkligen inte åka hem buss och tunnelbana för då fanns det stor risk att jag hamnat i Hässelby ;)
Idag vaknade barnen halv 7. Jag var verkligen trött!! Men det var bara att gå upp! Drack några koppar kaffe innan vi tog en promenad till Hagsätra Centrum för att köpa frukost!! Mums va gott det var med färska frallor :) Jag äter ju typ aldrig bröd nu för tiden så det kändes lite lyx ;)
Sen åkte vi alla till Dennis vän Johan! Han hade en så fin lägenhet inne i Stockholm!! Det var jätte kul att komma hem till honom! Han är så himla snäll!!!
Sen åkte vi tillbaka till Hagsätra och till Pappagallo för att käka mat ihop med min kära far!! Deras pizzor är sååå goda!!!
Barnen skötte sej exemplariskt, men gud va jobbigt det är när hemmen inte är barnsäkra!! Man fick passa Filippa hela tiden för hon hittade på bus efter bus efter bus!!
Jag längtar redan efter nästa Stockholmsbesök!!! Denna gång fick faktiskt enorm hemlängtan!!!

tisdag 1 februari 2011

Vad vill jag?

Vad vill jag få ut av ridningen och ägandet av häst????
Vad vill jag omskola Dennis till? Jag har varit inne mycket på hoppning, men börjar tänka längre.. Vi ska nog börja med Natural Horsemanship. Kan jag rida honom utan träns, då kommer vi nog klara banhoppning också. Igår var vi ut i repgrimma :) känns som en bra grund om inte annat. Men till våren ska vi nog börja ta lite privat lektioner för att seadn visa vad vi kan :)





Två musblackar :)

Storebror Wiking är musblack han också, även om det inte ser ut så. Får ofta höra att han ät brun eller svart. Men lillebror Widar, han är "riktigt" musblack :)







Charmtroll är dom båda två iaf :)


Alltid en dag sen med bloggandet

Igår var också en toppendag. Solen sken, fåglarna kvittrade, barn, djur och jag var allmänt glada. Efter dagis cyklade Nattis och Filippa fick åka pulka bort till mormor och hästarna. Filippa tyckte att pulkaåkning var jätte kul.