onsdag 27 april 2011

Bell är här!

Min underbara brorsdotter. Å hon är så duktig! Rider varje dag å fixar med hästarna. Det finns lite spöken gömda här å där, men Bell skrämmer bort dom å övervinner sin rädsla å växer till skyarna. Älskar dej Isabell. Har redan ångest över att du snart ska hem. Fasters gullunge



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 26 april 2011

måndag 25 april 2011

Är så otroligt stolt över vår häst!

Har inte tid med detta egentligen då jag ska upp 4.30 och inte ens duschat! Men lite bilder från dagens hoppning måste jag visa! Isabell red även hon, på Wiking! Bilder på dom kommer imorn!







Hoppa kan han våran älskade häst!! Och galoppera också!! Han är en gudagåva!!
Alla bilder har min mamma fotat och får ej lånas utan tillåtelse!

lördag 23 april 2011

En dag i lekparken

Efter att Filippa sovit middag så åkte jag å tjejerna in till Sala å till stora lekparken. Där njuter Nattis vill jag lova. Hon hade så kul. Tror nog att vi åker dit en sväng på Måndag också. Bjuder på lite bilder.
Finns inge bättre än glada barn..
































Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 22 april 2011

Kärlek

Jag älskar min fina familj. Mina barn är mitt allt. Går inte med ord beskriva hur mycket jag älskar dom. Våra fina vackra tjejer... Mitt allt!!!! Å barnens far, Dennis är fantastisk. Han är underbar. Älskar honom så högt!! Sen mina två underbara bröder Roger och Oscar. Fantastiska. Älskar er grabbar. Å min mor. Hon är den bästa mamman som finns. Jag vill att mina barn växer upp så som mamma lät oss växa upp. Älskar dej. Isabell, Rogers dotter, min brorsdotter. Finns inga ord som beskriver henne. Hon är fantastisk. Älskar henne.
Å min pappa. Också fantastisk. Älskar dej.
Jag älskar er alla av hela mitt hjärta.. Tack alla för att ni finns!!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 20 april 2011

Sista mammalediga dagen

Idag, medans Filippa var på dagis, så rensade Nathalie och jag rabatterna! En av rabatterna hade vi ny jord åt så där fick Nattis så sina frön som hon fått av mormor! Den andra rabatten måste ha jord och sen vet jag inte vad vi ska ha där! Men det blir nog Nathalie som får bestämma det! Hon älskar blommor!
Det hade gått fin fint på dagis idag också, men hon var lite trött! Ganska förståligt! Hämtade Filippa kl 10.00 och sen hem och vi gräddade pannkakor till lunch! Filippa åt som aldrig förr :)
Nu ligger hon och sover middag, medans Nathalie fick lite glass och kollar på tv! Jag tänkte dammsuga och sen ta mej en skvätt kaffe...
Idag är det min sista mammalediga dag :( På Måndag börjar jag jobba igen, visserligen 50% Må-On och 100% To-Fr fast på Fredagar slutar vi 14.05 så det är bara Torsdagen som blir lång för mej!!! Hihihi!!

måndag 18 april 2011

Fantastiska Widar

Idag fick Widar på sej ett träns för första gången och inte nog med det, han fick gå på promenad själv också. Alltså, vilken fantastisk ponny. En riktigt rolig å glad kille. Vi hoppade upp för muren hemma hos mej och han fick hoppa ner och även gå på plattorna. Därefter gick vi till torget. Där fick han hoppa upp för en annan mur å även gå i trappor. Jag är så stolt över honom och efter idag så vet jag att han kommer bli en kanon ponny! Kommer bli så kul att jobba lite med honom. Tack tack tack Pia och Magnus över förtroendet att vi får låna honom..



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 17 april 2011

Härlig Söndag!

Igår var vi på 80 årsfest! Det var Dennis farfar som fyllde år!!! Det var riktigt lyckat och hela släkten är underbar!! Goa människor!!

Idag fick jag sova till 9.30! Dennis är så underbar som låter mej sova! Jag älskar att sova ;) Åt frukost och sen direkt ut och kastade in ved!! Dränkte myrstacken med aska också! Eller rättare sagt Dennis gjorde det! Jag törs ju inte gå nära hahaha!!
Sen åt vi en snabblunch! Fick med oss rester från festen!! Mums!!! Därefter åkte vi till SORF (Salaortens ryttarförening) för Nattis skulle få rida sin första lektion!! Men hon blev jätte ledsen och besviken när dom skulle rida ute och inte i ridhuset. Det var ju ridhuset som var hela grejjen för henne! Ute har hon ju alltid ridit! Sen var hästen för stor för henne! Hon gillade inte alls traven.. Vi väntar något eller några år och ser hur det ser ut då :) Jätte jätte duktig var hon iallafall min prinsessa!!!

Sen åkte vi runt lite i Sala och kollade på hus!!! Undrar vart vi kommer bo inom en kort tid eller 3 år! Spännande! Kanske inte ens blir Sala :)

Hem och tog det lugnt.. Blev pizza idag igen!! Nu får vi skärpa oss!!! Men det är så enkelt nu när affären har pizzeria!! Men jag blir ju tjock....

Sen efter att vi lagt barnen så tog jag med Maria ut på en mysig körtur med Wiking!! Jag blir lika glad och nästan förvånad varje gång jag kör honom. Vilken fantastisk ponny han är!! Ska börja träna med hans bror nu så att han också blir lika cool!! Hoppas att han är det! Älskar unghästar!!!
Efter körturen fixade jag mat och vatten åt hästarna, sen tog jag cykeln och cyklade runt byn med hundarna!
Det är så underbart väder så det är inte klokt! Å jag mår så jävla bra i mej själv även om jag är mycket ledsen över alla olyckor och bortgångna människor den senaste tid! Men min kropp mår så bra! Det var så länge sedan den gjorde det! Kan man säga att det är 9 år sedan sist! Iaf 6 år sen sist! Det känns så bra! Jag känner mej så ung och levande..  hihihihi! Fast jag behöver träna och få mer muskler och mycket bättre kondition och bort med fettet! Sen är jag nöjd!!

Kram på er alla! Nu väntar en dusch å sen sängen!! Längtar efter sängen!!!!

lördag 16 april 2011

Little Big Horn!!!

Vill bara säga att våran häst Little Big Horn "Dennis" är så underbar! Han är så speciell! Var ut på en liten mystur igårkväll barbacka och mamma följde med till fots med sina hundar! Jag skulle lika gärna kunnat skippa huvudlag av alla dess former helt! Jag bara satt på honom och han följde mamma minsta vink! Det har han alltid gjort! Ända sedan han var 1 år! Fast när han var 1 år ville han försiktigt med munnen hålla fast i kragen på jackan!
Hur som helst är han en sån lugn och trygg individ och speciellt med tanke på alla starter han har gjort!
Jag älskar verkligen denna häst! Vacker, snygg, smart, snäll, lugn, snabb och trygg!! Finns bara bra positivt att säga om honom!!!





onsdag 13 april 2011

Filippas dag på dagis

Idag hade Filippa riktigt kul på Dagis!
Samlingen gillade hon kanske inte riktigt! Vadå sitta still? Varför då liksom :)
Samlingen avslutades med Apelsin och det var gott!!!
Sen gick hela gruppen till gymnastiksalen och där hade barnen skoj! Lite uppvärmning i form av flygplan så sprang dom runt! Filippa kollade undrande på dom! Men sen byggdes det en hinderbana och den var riktigt skoj! Filippa klättra på kuddar och på bänkar och gick i tunnlar! Sen städades det och hela golvet blev full av bollar i alla dess utföranden! Filippa knatade runt själv å hämtade bollar, kände på sina nya kompisar och gick och satte sej i en frökens knä.. Under hela gympapasset så spelades Mora Träsk.. Alla barn hade så kul!!
Men ojj vad trött Filippan var efteråt! Somna i vagnen ovaggad! Hemma käkade hon lite, men har tagit sej en till tupplur!! Tröttmössa :)
Imorn är det pappas tur att skola in :) Då ska Filippa få vara ensam ett litet tag :)
Jag får inte glömma att säga åt Dennis å ta med sej regnbyxor åt Flippan!!
Ska nog väcka Flipp snart! Knata över till grannen där Nattis är och hoppar studsmatta :)

tisdag 12 april 2011

En vacker kväll!!!

Nathalie ville så gärna åka till platsen där Oscar förolyckades, för hon ville ge honom ett gosedjur. Ett jättegulligt lejon valde hon ut. Hon stod där länge! Hon tyckte så synd om Oscar, men jag förklarade att han har det bra nu och att det finns jättemånga änglar som tar hand om honom i himlen. Sen när jag nattade henne kom en klok fråga från henne:
-Mamma, vilka mer är det som dött?
-Ingen, svarade jag.
-Men du sa ju att det var jättemånga änglar i himlen.

Gud vad hon funderar över detta. Min älskade underbara unge!

Eftersom vi åkte till platsen blev vi lite sena med nattingen. Jag hade tänkt köra Wiking, men tiden blev knapp så jag satte på Dennis Hackamoret å svingade mej upp på honom barbacka. På första försöket som om jag vore värsta elitgymnasten Haha. Det var iaf en härlig känsla att jag klarade det å att jag inte kände någon smärta eller svaghet i axeln. Sen satte jag på musiken i Iphonen å skritta ut på en riktig terapitur. Många tankar snurrade. Både sorgsna å roliga.
Men något som faktiskt känns riktigt bra är att jag känner mej så frisk i kroppen. Ingen smärta, känner mej rak, mår bra. Det var såååå länge sedan som jag kände mej så här hel i kroppen!!! Misstänker att Ortobionomin jag gått på har stor betydelse.

Håller på att skola in Filippa på dagis och det går bra :)

Ni måste jag sova. Godnatt på er...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Nathalie saknar lille Oscar

Idag när vi gick till dagis så mötte vi Oscars mor som kom i bilen! Vi vinkade på varandra och direkt efter så stannade Nathalie!

-Mamma... Jag vill att Oscar kommer tillbaka! Jag vill inte att han ska vara borta. Mamma, han kommer aldrig tillbaka va? Jag vill det!! Han var min kompis!

-Älskade lilla Nattis! Nej, han kommer inte tillbaka! Bara i minnet, i våra tankar och drömmar! Han var din och alla andras kompis!!

Det är så ofattbart att detta har hänt! Det har självklart drabbat familjen och jag lider verkligen med dom! Det är så fruktansvärt! Stackars stackars människor!
Men det har också drabbat hela våran lilla by! Alla barnen i skolan och på förskolan kände Oscar! Han var alltid glad! Jag har aldrig sett honom ledsen! Han mötte oss nästan varje dag vid grinden eller i farstun på förskolan!
Alltid glad. Frågade alltid om hundarna! Han älskade hundar!!

Vila i Frid Oscar Sjöberg!

                          

måndag 11 april 2011

Ångest ångest ångest!

Fan också.. Den här dagen blev jättekonstig. Så jag glömde totalt bort mina älskade morbröder på deras födelsedag! Blir så arg på mej själv. Tänkte på det imorse, men sen har dagen gått i ett å det försvann ur mitt huvud. Ska ringa dom så fort jag kommer hem efter att ha lämnat Nattis imorn...
Förlåt Robban å Johan!!! Grattis på eran födelsedag!!!!! Kram


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 10 april 2011

På tur med Wiking å tände ljus...







Imorse bestämde jag å Nattis att vi skulle ta oss en körtur med Wiking.. Mormor följde också med. Vi bestämde att vi skulle lägga en blomma och tända ett ljus för Oscar som avled igår i den fruktansvärt tragiska olyckan igår. Vi körde en sväng, men hittade inte platsen. Men vi mötte några personer som visste var det var så vi körde dit. Mamma hade skrivit en sån fin lapp. Kommer inte ordagrant ihåg så jag återkommer ev med det. Denna körtur med Wiking kommer vi minnas resten av våra liv. En sorglig men fin tur.
Sen efter att vi lämnat Wiking i stallet så tog vi bilen å åkte till kyrkan å tände ljus.

Det är så tomt i själen av vetskapen att lilla goa Oscar är en ängel. Han är en ängel med trollspö säger Nattis..
Sov i Ro lille vän!!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 9 april 2011

Livet är så skört!

Det fick vi erfara idag då en liten kille i bygden gick bort i en tragisk traktorolycka. Enligt Aftonbladet så ska dörren på traktorn gått upp i farten och lille Oscar 7 år föll ut. Mannen som körde traktorn ska förgäves försökt å fånga honom men han föll ur och blev överkörd av traktorns stora bakhjul. Med allvarliga skador i ansikte å bröstkorg flögs han från Sala i ambulanshelikopter till Uppsala, men hans liv gick inte å rädda.
Det känns tomt. En liten solstråle har lämnat oss.. Varje dag möttes jag å barnen av denna glada kille vid dagis å han frågade varje dag efter hundarna. Han älskade hundar. Å inte tala om hur han tyckte om lilla Filippa. Jag tänker oerhört mycket på familjen å av hela mitt hjärta sänder jag dom styrkekramar.
Tänk va fort livet kan förändras? Än en gång blir jag påmind om att ta vara på tiden jag har i livet med alla mina nära å kära..
Ta hand om er där ute.
Imorn ska vi tända ljus i kyrkan å även köpa blommor å lägga på olycksplatsen.
Vila i frid lille Oscar!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 8 april 2011

Till alla mina hundintresserade vänner...

....Gilla Bamses Bollar på Facebook och meddela gärna i deras logg att jag tipsat dej....
En sida med mycket vackra rasmotiv på olika saker och massa skoj till hunden!
Som medlem får du en hel del erbjudanden via fb ;) Klicka på länken ;)
BAMSES BOLLAR

Funderar på mina nya tatueringar!!

Det ska ju som bekant vara barnens namn! Men jag har så svårt med att bestämma var på kroppen dom ska sitta! Handlederna är för små.. Kanske bakom ett öra eller längs sidan över revnenen eller på underarmarna... Det är svåååårt!!! Det ända jag vet är att Salong Betong ska göra dom! Det är säkert en lång väntan men det är det värt! Blir säkert ändå till efter sommaren innan jag gör dom :)

Nu hoppas jag att sjukdomarna är över för denna gång!

Det hela började med Nattis som blev förkyld med feber och hosta. Hon hosta så hon kräktes! Så fort hon blev frisk blev Filippa sjuk! Filippa blev frisk, men då åkte Nattis på vattenkoppor.. När Nattis blev frisk dröjde det en vecka så fick Filippa vattenkoppor! Sen hann det gå ett par veckor så blev Nattis magsjuk.. sen jag och Dennis.. å sen Filippa!! Nu har alla i hushållet varit kräkfria sedan i natten mellan Ons-Tors!! Nu hoppas jag att vi slipper mer sjukdomar!! Men troligast är nog att det blir mer! För Filippa börjar ju på dagis nästa vecka.... Men jag håller tummarna!!!!