tisdag 31 januari 2012

Har varit hemma med Filippa..

..igår och idag!! Jag börjar faktiskt sakna jobbet!! Det är jätte skönt att vara ledig! Det är inte lika kul när barnen är sjuka. Man är inne! Gubben jobbar.. Idag har Filippa inte sovit någon middag heller! Jag gick ut med barnen en liten stund på fm idag! Dom fick åka snowracer! Hade inte riktigt räknat med att dom skulle leka att jag var en häst!! pust... Kanske inte behöver springa ikväll! ;) Har inte tempat Filippa idag, men hon har inte haft feber! Ska tempa henne innan hon går och lägger sej. Men det känns som att det är dagis imorgon som gäller!!
Hon hade bara hög feber 1 dag och det var i Lördags! Då hade hon 40 grader! Sen har hon legat runt 38.
Nej, nu ska jag dricka lite kaffe :)

måndag 30 januari 2012

Dennis

Är bara så oerhört glad över att Dennis fick en sån toppenfodervärd! Ellinore tar hand om honom på bästa sätt och hennes mamma är så go som ställer upp så fint för sin dotter!
Ville bara tala om det :)

lördag 21 januari 2012

Stanna upp ett tag!

Ibland känner man sig halvt om halvt lite värdelös! Man går i samma dagliga rutiner dag in och dag ut! Mina dagar ser ut så här! Gå upp 4.30. Väcker barnen 5.30. Är på dagis kl 6.00. Är på jobbet 6.45. Arbetar till 14 Måndag-Tisdag och då hämtar jag barnen kl 15. Hem. Lagar mat. Onsdag-Torsdag slutar jag 16 och då hämtar mannen och lagar mat. Fredag slutar vi båda tidigt. Dricker en kopp kaffe. Gör i ordning barnen för sängen 18.30 Lägger Filippa strax före 19. Går till stallet och fixar och går med hundarna. Hamnar framför datorn eller tv'n vid 21-22. Duschar där emellan någonstans. Lägger mig. Sover! Kul liv liksom. Helgerna, ja då måste man städa, tvätta fixa å fixa sånt man aldrig hinner annars. Jag önskar att dygnen hade 6 timmar vaken tid till. Suck! Jag vet liksom inte ens var eller hur jag vill bo!!! Jag har ett jobb som är helt ok. Men det känns kanske inte som att jag vill stanna där tills pension!! Men jag vet inte vad jag hellre vill göra. Borde utbilda mig till något, men inte ens det vet jag vad det skulle vara. Skulle behöva ta upp svenska språket igen. Jag var bra på det en gång i tiden, men jag känner att jag blir sämre och sämre. Min kropp. Den förfaller. Tjock mage, tjock rumpa. Men nu har jag och Mini på jobbet kommit igång med träning, så förhoppningsvis blir det lite bättre :)

MEN....

Jag har världens finaste, gulligaste, gladaste, mysigaste barn!!! Jag älskar mina töser av hela mitt hjärta! Jag är lyckligt gift med mannen jag älskar! Han är fantastisk, mannen min. Jag älskar att vara gift och jag älskar mitt efternamn! Klingar fint! Jag har mina djur! Vad skulle jag göra utan dem?? Hästar och hundar! Det är jag. Har varit jag sen jag var 8 år! Jag har några gråa hår, ganska många faktiskt! Å jag är ganska gammal, snart 32. Men jag får ändå ALLTID visa leg! Så lite ung ser jag ut ändå! Eller det kanske är för mina små bröst. Men men. Dom går ju alltid att göra större!! Fast då kom ju pengafrågan upp. Jag kommer nog alltid ha viktigare hål att stoppa pengarna i ;)
Jag har ett hem, även om vi verkligen borde flytta snart, inte minst för att rensa bort allt skräp som vi har samlat på oss. (Eller mest jag) Jag har vänner. Jag har få vänner som tyvärr är väldigt utspridda runtom i Sverige! Men dom få jag har, det är riktiga vänner! Jag har världens bästa mamma!! Önskar att alla barn fick växa upp med en mamma som min! Jag har världens absolut snällaste pappa!! Fina pappa! Jag har två lillebröder!! En stor lillebror och en liten lillebror! Finaste bröderna i världen! Jag har världens finaste brorsdotter Isabell!! Bästa i världen!! Jag har ett par morbröder som älskar oss alla! Jag har farmor, farfar och faster! Jag har min ängelmormor!!! Tänk om hon hade fått uppleva mina barn! Men hon ser oss från himlen! Samma med morfar!! Jag har min mans familj omkring mig! Å hans ängelfarmor! Hon hade också velat träffa våra barn. Jag har SÅ MYCKET KÄRLEK omkring mig så det är överflödigt! Men jag är inte beredd att ge bort det! Aldrig! Men jag dela den med många :)

MEN..

Jag har bestämt mig för att ge blod.. Hoppas bara inget är fel så jag inte får ge, men varför skulle det vara det?? Jag kommer donera mina organ! Tänk om alla som kunde ge blod och organ gjorde det! Tänk om någon i din närhet behöver något av det. Så finns det inget.. Nej gott folk!! Ni som kan borde verkligen ge lite blod. Samtidigt som du ger blod så renar du ditt egna blod!!! Efter att jag gett blod så ska jag tatuera mig :)

Ja, det var lite från en dyster MEN lycklig Jannica Hammarstrand

söndag 15 januari 2012

Helgen

Igår fick jag en lugn och skön sovmorgon, sen packade vi och åkte till badhuset i Avesta! Barnen älskade det! Sen hem och åt. Efter det kom grannarna över på kaffe och barnen spelade tvspel :) Sen var jag mätt resten av kvällen och det var nästan nära att jag kräktes! Haha! Jag och min älskade gubbe kollade på film innan vi somnade! Sen fick jag en till underbar sovmorgon! Vi tog en tur till stallet för att Nattis skulle få rida på Wiking! Men han var som en överladdad bomb så det gick inte så bra! Jag och mamma tog en tur med Wiking runt åkern så att han blev lite trött! Måste verkligen låta honom jobba mer! Får väldigt dåligt samvete över att hästarna just nu mest bara är prydnader i hagen! Skärpning nu!! Måste få tag på en vagn till Wiking nu så att han får komma ut och springa! Sen måste han kastreras! Sen får vi se hur Nattis intresse utvecklar sej! Om man ska fortsätta med hästeriet eller ej! Jag känner mej ganska självisk med tanke på vad hästarna kostar och hur lite vi utnyttjar dem! Jaja! Vi får se hur allt blir! Vädret går ju också mot ljusare tider vilket ger en mer tid :)
Funderar på hur jag ska få gubben att gå på en promenad innan vi lagar middag...
Imorn är det jobb igen. Helgerna går alldeles för fort tycker jag! Skönt är det iaf att jag slutar 14.00 Måndag och Tisdag :) Får se hur länge man får göra det nu när Dennis blir arbetslös i Februari!!! Jag får passa på att njuta :)

lördag 14 januari 2012

Undrar vad man kan hitta på en dag som denna!

Jag är fortfarande frusen från igår. Vill absolut inte vara ute! Jag vägrar att vara ute! Funderar på ev Busborgen eller att åka och bada!!! Energin ligger på 0 men något måste man ju göra!!!!

onsdag 11 januari 2012

Danne och Bleckan!!

Förra Onsdagen var ju deras sista avsnitt på svtplay!! Jag har bearbetat sorgen, men blev glatt överraskad för vad hittade jag i deras blogg???
Kolla HÄR så får ni se ;)
Trevlig Onsdag kära vänner!

söndag 8 januari 2012

Mina drömmar spretar åt så många olika håll!!

Jag vet inte vad jag vill!! Vart ska vi bo??? Möklinta, Sala eller Stockholm??? Ekonomiskt så kanske Möklinta är det bästa alternativet! Sala vet jag egentligen inte alls! Vad finns det där liksom??? Lite mer än i Möklinta kanske men ändå! Stockholm??? Då pratar vi ju egentligen en lägenhet i typ Vantör! Hagsätra, Högdalen, Farsta, Älvsjö! Men herreminskapare vilka pengar vi talar om då med tanke på att jag vill ha mina hästar! Iallafall Wiking och Dennis! Vart ska jag ha dom då??? Jag kommer ju inte ha råd med dom alls! Å vad har jag där förutom min bror och far och några få vänner! Jag får ju sån hemlängtan nu för tiden när jag är i Stockholm!! Nästan så det gör ont i själen!! Nästan så att jag skulle kunna fälla en tår!
Många tankar! Vi får se vart vi i framtiden hamnar? På ett sätt funkar Möklinta, på ett annat Sala och ett tredje Stockholm!

lördag 7 januari 2012

Varit på Globen!

Vi åkte hemifrån vid halv 8 och åkte direkt till Globen. Jag och Nattis fick vänta lite på mormor och Bell så vi tog en fika på Donken!


Min, Nattis och Bells julklapp var att få gå på Disney on Ice. Det var jätte roligt och Nattis fullkomligt lyste under föreställningen.


Sen åkte vi tunnelbana. Jag saknar tunnelbanan. Jag saknar Stockholm!


Hagsätra, 1 minut :)


Lycklig till tusen!


Mamma med sin kamera :)


Nu kommer den :D


Isabell och mamma på tunnelbanan!!


Nattis kikar upp på sin ballong. En enhörning som döptes till Prinsessa :)


Vi åkte till brorsan och där klippte sej Oscar!! Sen tog vi oss till Pappagallo och åt pizza. Dom har så god pizza. Oj, förresten, när vi tjejer va i Globen så va Dennis, Roger, Oscar, Jeppe och Filippa och spelade Bowling! :) Sen gick vi upp till Roger och Jossan igen och hade födelsedagsfika för Oscar.


Det var en jätte god tårta som mamma köpt! Men efter en bulle som brorsan gjorde igår och en tårtbit så kunde jag inte röra mej ;) Pappa kom upp en sväng också. Det är alldeles för sällan som jag träffar min far.. :(


Vi körde hem pappa och kikade på hans balkong, vilken var jättefin, men långt ifrån vad den brukar vara utsmyckad med.. ;)





Tack alla för idag!!! Vi alla är sååå nöjda!!!

fredag 6 januari 2012

Var till Dennis idag!

Esmeralda skulle hjälpa mej och Ellinore att få honom helrakad, men skären var tyvärr så dåliga så Esmeralda kämpade på och fick till en snygg halsklippning! Vi får se om det räcker! Men här är lite bilder av den vackraste häst som finns :)



































Världens finaste häst, Little Big Horn aka Dennis

söndag 1 januari 2012

Nyår i bilder!!

Hade världens bästa nyårsafton!!! Här kommer lite bilder. Men väldigt taskig kvalité men så får det vara :)































































Gott Nytt år alla!!!