onsdag 28 mars 2012

Wiking igen

Idag var vetten ut och kollade till Wiking och hon tyckte att det såg bra ut ändå med tanke på infektion. Stackars veterinärer vad de måste ha sett mycket vidrigt i sina dagar. Jag tycker att det såg jätte hemskt ut. Men han fick iaf penicillin och medicin + såren tvättade vid 17.00 Sen vid 20.00 så körde jag och mamma honom en sväng i byn. Han travade på av sej själv och trot eller ej. Såren var mycket finare och svullnaden hade gått ner lite. Vi tvättade igen och då såg det väldigt fint ut. Hoppas nu på att denna förbättring håller i sej. Känns iaf som om att jag kommer sova bättre denna natt. Så Godnatt och hej så länge!




tisdag 27 mars 2012

Stackars stackars Wiking

Jag tror inte att jag kommer kunna somna. Påminn mej att jag aldrig någonsin ska köpa en hingst igen. Aldrig. Nu har jag haft tre som har kastrerats och det är så vidrigt. Alla tre har fått någon form av inflammation. Wiking har det nu. När jag kom ut till honom efter jobbet så hade han hög feber och var väldigt svullen. Min veterinär skrev ut penicillin och febernedsättande. Det blev ilfart till Apoteket. Kom fram 10 minuter innan dom stängde. Nu var ju penicillinet såklart i sprutform. Jag har inte sprutat en häst på 10 år minst tror jag. Men det gick bra. Men jag är en sådan mes. Är så orolig att jag ska göra fel. Febern sjönk iaf under kvällen och mamma, min älskade modiga mamma, gjorde rent såren. Å Wiking. Han hade så ont ikväll. Ändå låter han oss hålla på. Han till och med lyfter benet som att han bara vill underlätta för oss. Men jag såg att han inte visste vart han skulle ta vägen. Imorgon kommer vetten ut för att öppna och göra rent ordentligt. Hoppas han mår bättre imorgon bitti nu. Å att han inte har någon feber. Våran älskade fina duktiga ponny.. Älskar honom så mycket...



lördag 24 mars 2012

Wiking

Wiking mår under omständigheterna bra. I morse när jag skulle köra så tyckte jag att såren såg fina ut. Så där så att man liksom ser att det inte var så mycket blod och såren såg man inte så mycket av vilket känns bra men det är det absolut inte. Men efter körturen så var såren öppna igen och dom såg ofräscha ut, vilket är bra. Helt tvärtemot vad man vill. I kväll var det samma. Eller det var lite mera svullet mot i morse. Men efter körturen så var det öppet igen. Ska köra morgon och kväll imorgon också, men sen måste jag jobba igen på Måndag så då blir det bara körning på kvällen. Men vi får få honom att springa en tur i hagen på morgonen. Det kommer nog gå bra. Men va jag längtar efter att såren är läkta. Det är så oroligt just nu och jag vill verkligen inte att han ska få någon infektion. Men på smärtfronten så märks det faktiskt inte alls att han är kastrerad. Å det är iaf en tröst. Allas våran fina Wiking!

Igår var det verkligen en tuff dag. Mycket känslosam och det kändes som att jag kastades in i olika världar om och vartannat. Min älskade farmor somnade in. Jag saknar henne oerhört och det känns tomt. Men hon lider inget mer och det är en tröst. Sov i Ro älskade farmor. <3



torsdag 22 mars 2012

Har ingen hingst längre.

Idag blev Wiking kastrerad. Allt gick jättefint och lugnt tillväga. Han fick så mycket lugnande att han med nöd och näppe stod upp. Jag var lite orolig att han skulle ramla. Inte för att det skulle göra något, men otäckt ändå. Nu väntar några oroande dygn, men det ska nog gå bra. Imorn ska han promeneras med och imornkväll ska jag köra honom. Såret får ju inte läka ihop för fort, då det finns stor risk för infektioner. Det ska hållas öppet och dräneras. Men det gör faktiskt lite ont i mitt mamma hjärta. Han är ju min lilla Plutt. Vill inte att han ska ha ont.. Skönt som bara den iaf med att bara ha valacker. Mindre bekymmer. Inte för att Wiking har varit jobbig i hantering, men han hingstar ju gärna upp sej för andra hästar. Hoppas det blir bättre nu.




tisdag 20 mars 2012

Har fått en ny hemsida :)

Ta er gärna en titt! Den är inte uppdaterad ännu, men allt det gamla från den förra sidan är nästan inlagt! Hundarnas sidor är uppdaterade med stamtavlor! Jag har ju självklart inte gjort den själv!! Det är Anita som fixat! Hennes sida finner du HÄR!!
Min hemsida finner du HÄR!!
Jag är jättenöjd och jag tycker att den blev så fin!!! Jag är glad!! Det var en trevlig överraskning idag när jag inte känner mej allför kry!!

söndag 18 mars 2012

Härliga Söndag!

Dagens måsten:

*Köra Wiking med Nattis.
*Hämta halm
*Städa lite hemma
*Laga mat
*Hästhoppning på tv kl 16.00

Just nu dricker jag morgonkaffe! Väntar på att Roger, Jossan, Bell och Emma kommer för att säga hejdå!!
Sen ska jag nog försöka ta mej till stallet med Nattis!! :)

Hej så länge!!

fredag 16 mars 2012

Underbar helg framför mej

Min bror Roger, hans sambo Josefin, dotter Bell och hennes kompis Emma är här. Eller rättare sagt hos mamma, men i Möklinta iaf. Så imorn ska barnen rida, vi ska umgås, grilla och snacka massa. Filippa ska klippa luggen så hon ser något. Undrar om kanske mamma kan passa barnen imorgon kväll så kan vi "vuxna" kanske åka in till Sala eller Avesta och bowla. Det skulle vara kul.. Har denna vecka tränat Onsdag och Fredag. Det gick super bra i Onsdags och bra idag :)
Igår skulle jag lämna blod för första gången, men dom misslyckades med att sticka mej och dom sticker bara en gång i varje arm och jag har bara en stickvänlig arm. Och jag är svår stucken. Jaja. Vi får se om det går bättre nästa gång. Dom får ju gärna sticka mej 3-4 gånger men inte enligt deras regler. Det skulle kunna betyda att jag inte kan lämna blod och det vore ju väldigt tråkigt.
Filippa fyllde 2 år igår. Helt otroligt va fort det går. Mamma och Jeppe kom över och firade henne. Hennes farfar med familj var här i Lördags och hennes farmor och Robin i Söndags..
Nej, nu ska jag sova. Natti natti :)

måndag 12 mars 2012

Planeter, Stjärnor och stjärnfall

Det är bra mäktigt!! Min "gula" planet är kvar och även några andra planeter tror jag mej se. Himlen är hur stjärnklar som helst, men det är bara planeterna som fastnar på bild med min mobilkamera! På vägen hem från stallet nu så såg jag också ett stjärnfall!!! Mäktiga universum :)
Har kört Wiking nu ikväll och han är sååå duktig!!! Älskar den lilla stora ponnyn <3







lördag 10 mars 2012

Sista helgen...

... Med godsaker.. Jag skäms över mitt sätt att missbruka dålig, fettig, god mat. Förra veckan var ju katastrofal. Pizza 3 gånger, tårta, bullar och kakor. Å jag gnäller på mitt överflödiga fett. Jag ska inte gnälla över något som jag kan rätta till med rätt kost, träning och motion. Nu fyller ju Filippa i veckan som kommer och det kommer bli tårta några gånger, men det "måste" man ju ställa upp på. Men sen så.. Nyttig mat.. Behöver tips. Enkel, god och nyttig mat. Framför allt nyttig och enkel!!!, kan inte vara så svårt??? Någon som har något tips så får ni gärna förmedla det. På vilket sätt ni vill. Här i bloggen, fb eller vad som passar er bäst..
NU SKA sladdret bort... Lycka till till mej själv ;)

fredag 2 mars 2012

Ligger å väntar på våren..

Imorse var det ljust när jag körde till jobbet.. Vilken härlig känsla. Inte nog med att det var ljust. Det var även Fredag! Lite tråkigt var det för det var Maijas sista dag på jobbet på bra länge. Hon ska hem och förbereda sej på att få barn.. Alla dessa barn som fötts och kommer födas. Jag blir riktigt sugen på en till ibland måste jag erkänna :) men samtidigt inte. ;)
Funderar på vad jag vill igen. Å det är alldeles för mycket. Alltifrån att shoppa till oss alla, flytta till stan, ställa ut hundar, börja på ridskola, fixa så Nattis får börja på gymnastik, köpa saker till hästarna, åka på kryssning, både med och utan barn, gå på bio, åka och träffa några vänner som bor lite här och var. Åka till brorsan, Jossan och Bell, åka till hovstallet, gå på museum och det finns nog mer saker som jag vill...
Nej, om jag ska ta och borsta lite gaddar och sen försöka sova. Vi får fin främmande imorgon och det gillas :)