söndag 20 maj 2012

Helgen har varit underbar!

En helg fylld av sol, värme, barn, man, hästar och hundar! Igår Lördag tog vi en promenad till volten med Nattis på Wiking och Filippa i vagnen. Bilderna talar för sej själva ;)

















På kvällen fick hästarna nya skor och fina fötter. Det känns sååå skönt. På kvällen kollade jag på Warhorse som var bättre än bara ok men ändå inte riktigt som jag förväntat mej.
Idag Söndag så tog jag en lite längre sovmorgon. Skönt. Sen tog vi barnen till lekparken. Det var jätte varmt. Hundarna var med och jag tror att vi alla blev lite dåsiga :) Efter lunchen så gick jag å Nathalie till stallet. Nattis red en sväng runt byn.









Hemma igen så gick hon på en liten promenad med Wiking. Jag skulle fixa en snabb sak i garaget och när jag kom ut var barn å häst borta. De hade gått runt huset och ut på åkern så Wiking skulle få sej lite gräs. Söta omtänksamma Nattis. Vi fixade lite gräshagar åt hästarna. Fyllde vatten och fixade hö innan vi gick hem.

På kvällen så tog jag mej en tur på Dennis. Vi red lite dressyr på volten och sen avslutade vi med en tur på byn och uppe på åsen. Underbart var det. Vilken fantastisk häst han är våran Dennis. Nu måste jag sova. Jobb imorn.

torsdag 17 maj 2012

Rolig dag.

Våran häst kom ju hem. Vi var å hämtade honom hos fodervärden. Alltså, det kändes nästan lite hemskt att ta honom därifrån. Han verkar trivas så. Han gick inte ens in i transporten som han brukar. Men det är så kul att ha honom hemma. Dock är Wiking en liten djävul. Han hatar Dennis och Dennis är alldeles för mesig för att säga ifrån. Så Dennis hamnade mycket trist i en egen hage. Får varva Charlie mellan dom. Mot kvällningen så tog jag mej en ridtur. Vi kom inte överens alls från början. Men det var lite kul att han gick in i kort galopp mitt i allt. Någonting har hänt honom hos Ellinore. Hon har berättat att han från ingenstans slutat att gå över bommar eller hinder. Å det gjorde han inte för mej heller. Han verkligen vägrade. Fick en liten känsla av att han blivit rädd för dom. Bommarna alltså. Undrar om han har rivit något hinder kanske och fått ont. Eller om han helt enkelt har ont någon annanstans. Men jag tog det lugnt med honom och jobbade honom från marken först och sen hoppade jag upp och gjorde samma process från ryggen och han gick över bommarna. Han hoppade till och med över ett hinder på 20 cm ;) När jag jobbade honom på spåret så var vi inte helt överens så vi jobbade på volter istället. I vänster varv gick det superbra, men det var lite värre i höger. Så där har jag något att jobba på. På Lördag får han nya skor och shettisarna ska få en översikt. Nya tag imorgon. Men först jobb, sen spruta mot fästningar :)





























måndag 14 maj 2012

Måndag

Dagen har flutit på precis som dom flesta vardagar gör för mej med jobb, handla lite smått efter jobbet. Hem å äta middag med familjen. Dricka lite kaffe. Pratade med Ia en sväng, men blev tvungen att avsluta då Filippa somnade i soffan. Så det var bara att göra henne kväller. Sen en sväng till stallet. Där passade jag på att rengöra lite paddar och lindor och att smörja upp Dennis grimma och grimskaft inför Torsdag för då ska vi hämta hem honom från hans fodervärd. Han ska vara hemma ca en månad.. Ska bli såååå himla roligt. Älskade fina hästen. Sen blev det en promenad med hundarna, men det blev en kort sväng idag. Tur att Dennis går en timme om dagen med dom :) Jag har börjat få så himla ont i höften när jag går eller springer. Inte roligt. Känns nästan som foglossning. Kanske dax för en behandling hos Maria igen.. Får se om det går över. Nu ligger jag i sängen å tänkte snegla lite på Medium.
Just ja, får inte glömma att Wiking fyller 5 år idag. Gubben vår...




söndag 13 maj 2012

Söndag :)

Gick upp med barnen idag för Dennis var å tränade. Vi tog det ganska lugnt men kom iväg på en promenad vi 10 tiden. Sen bar vi in ved och efter det lagade vi pannbiff till lunch. Sen åkte vi över till Samuel och Karin och kikade på deras son Valter. Åhh va söt han var :) Det var verkligen jätte kul och trevligt att träffa dom.
Sen gjorde vi väl inte så mycket. Var ute lite med barnen när vi kom hem och sen duschade vi dom innan vi åt den där goda kycklingen som Dennis även lagade i veckan. Var till stallet och sen gick jag på promenad med hundarna och grannen Eva. Kort å gott en toppen dag :)




lördag 12 maj 2012

Haft en trevlig Lördag.

Först åkte vi till Ösby å kollade in Ösbydagarna. Tyvärr var det lite för kallt för våran smak. Eller rättare sagt hade vi nog klätt på oss för lite..












Sen när vi kom hem så tog vi en timmes promenad med hundarna. Nattis cyklade och Filippa åkte vagn. Hon somnade ;)



Vi var och städade av lite från tomten och Dennis klippte gräset. Barnen köpte sej en varsin glass. Det är så fint med nyklippt gräs.






Stallet är fixat, jag är duschad och nu kollar vi på hockey och äter popcorn :)
Vi får inte glömma att Dennis, Little Big Horn fyller hela 12 år idag. Vackra vackra häst!




fredag 11 maj 2012

Cirkus i Onsdags

Vi var på Cirkus Brazil Jack, jag mamma och Nathalie. Wow säger jag bara. Det var faktiskt cirkus i världsklass. Riktigt bra var det. Å dom hade getter med på föreställningen. Dom var sååå söta. Nattis tyckte att det var jätte spännande och hon höll ut hela föreställningen.
Tack tack kära mamma för att du bjöd oss på cirkus :)






Gjort en god gärning idag...

Eller god och god. En självklar god gärning. Åkte förbi en hästhage på väg hem från jobbet och såg en häst som hade täcket på trekvart. Det satt fast bara runt halsen och resten hängde framför och hästen satt liksom fast i det. Jag åkte upp på gården, men ingen var hemma så då tog jag mej friheten att själv gå in i hagen hjälpa hästen. Sen skrev jag en lapp och berättade kort vad som hänt och lämnade mitt telenr. Ägaren ringde upp efter 45 minuter och tackade. Hon var uppriktigt glad över min insats, vilket jag förstår. För om det händer någon av våra hästar något så skulle jag bli så glad om någon hjälpte till. Allt gick iaf bra och hästen mår bra.
Hamnade framför hockeyn ikväll. Det var inte riktigt meningen för jag skulle ha kollat på en film som Dennis inte vill se. Men det var så mysigt att sitta tillsammans i soffan och kolla på hockeyn även om det gick pissdåligt för oss. Fido var självklart också med. Får kolla på filmen imorgon.
Nu är det Godnatt :)



tisdag 1 maj 2012

Vilken helg!!

I Fredags efter jobbet åkte vi till Avesta i två bilar i hopp om att vi skulle få med oss lister hem, men dom var för långa dessvärre. Vi handlade iaf och barnen fick korv med bröd utanför affären. Slapp laga middag. Ingen lyckligare än jag. Hihi.
På Lördagmorgon stack Dennis iväg å lånade ett släp å fraktade hem listerna. Sen satt han igång med barnens rum. Jag minns inte vad jag å barnen gjorde men något måste vi gjort :)
På Söndag morgon stack Dennis iväg till Stockholm å hjälpte lillebror min med att sätta in hans nya kök. Jag å barnen åkte på ett hästloppis och klappade små prickiga hästar.


Så söta :)
Sen åkte vi till Sala till lekparken en stund. Barnen älskar det.. Handlade lite på vägen hem och åt lunch. Filippa sov lite middag å jag med medans Nattis kollade på tv och ritade lite. Sen gick vi över och fikade hos grannen. Mysigt :) Sen lagade vi middag innan vi gick till stallet och tog emot hö. Dennis blev kvar i Stockholm så jag å Nattis hade lite mys på kvällen!

Åt popcorn å kollade på film. Sammys äventyr! Sen lade vi oss och sov. Nattis var verkligen trött.
På Måndagen, alltså Valborg, så bjöd jag över Dennis vän och hans underbara sambo på middag så jag behövde handla lite. Barnen blev lite ledsna för dom vill gunga och leka. När vi kom hem var barnen ute å lekte på tomten medans jag fixade lunch. Sen var det en evig väntan. Filippa vägrade sova middag och Nattis väntade å väntade på Johan å Emelie. Filippa blev tillslut så trött så jag fick lägga henne och det var nog bra med tanke på den sena kvällen. Jag väckte Filippa efter en timme å då var kl 16.00 men hon ville inte vakna å somnade om nere på soffan. Sötnosen! Sen kom dom å vi åt jätte gott grillat. Vi vart proppmätta.
Vi åkte in till Sala å träffade Ådi å hans hund Petter. Gick runt å kikade på raggarbilar, träffade massa folk och hade det riktigt trevligt. Fina fyrverkerier var det också. försökte fota alla andra också men dom bara blundade eller gjorde något annat eller blev suddiga :(







Idag, Tisdag, så har Dennis fixat klart barnens rum å jag, mamma å barnen åkte å kikade på kossor å kalvar.




Mjölkmaskinen var något bland det tuffaste jag sett. Vilken teknik. Först gjorde den rent spenarna med en liten liten biltvätt. Sen letade mjölkgrejjerna på spenarna å bara sög fast dom å sen kom det mjölk. Massa mjölk. Den där maskinen visste precis vilken kossa det var, om mjölken hade minsta sämre kvalité, då åkte den i en annan spann. Det var så häftigt.
Sen när vi kom hem var vi ute en stund å jag lagade lunch åt barnen som fick äta ute :)

Sen gjorde vi klart å packade in allt i barnens rum. Nu fattas bara gardiner, lampor, matta, förvaringshylla. Nathalie vill hemskt gärna ha en rosa säng så det är väl något att fixa lite senare. Tänkte att hon ska få en ny säng å Filippa får ta hennes. Det kommer iaf bli jätte bra. Nästa projekt är hallen uppe å ev hela vägen ner till andra hallen.. Vi får se hur vi gör.



Borstade Easy sen senare på kvällen. Usch vad han har päls....

Nu måste jag sova. Jobb väntar imorgon :)
Hoppas ni andra har haft en lika bra helg som jag :)i